lauantaina, toukokuuta 30, 2009

Kokoomuslaiset sekoilee urakalla

Kylläpäs hymyilyttää. Kuvan otti Vesa.

Eija-Riitta Korholan logiikkaa Uusi Suomen blogissa:
"Al Gore on hyvä esimerkki. Hän on yhtä aikaa poliitikko, ilmastolobbari ja puheenjohtaja yksityisessä yrityksessä, joka sijoittaa tuotteisiin, joita ilmastosäikähtänyt maailma ostaa."
Kysyin Eija-Riitalta, että mitä tämä oikein tarkoittaa, koska Al Gore ei ole ollut vuosikausiin missään poliittisessa roolissa. Eija-Riitta vastaa:
"Tuukka, tuon tason poliitikko on aina poliitikko, lopetettuaankin. Hän on ihminen joka käyttää poliittista vaikutusvaltaa, vaikuttaa poliitikkoihin ja liikkuu niissä piireissä."
Tuolla logiikalla poliitikon määritelmään taitavat kuulua myös kaikki lobbarit ja suuryritysten johtajat. Tuolla logiikalla myös Suvi-Anne Siimes on edelleen poliitikko, vaikka hän on lopettanut poliittisen uransa aikapäiviä sitten. Hän on nykyään Lääketeollisuus ry:n palveluksessa lobbarina, joka käyttää poliittista vaikutusvaltaa, vaikuttaa poliitikkoihin ja liikkuu niissä piireissä.

Itse en todellakaan kuvittele, että Siimes olisi edelleen poliitikko. Mitä mieltä itse olette?

Seuraavana Ari Vatasen tietopläjäyksiä:
"Vihreiden vastustuksen takia WHO hyväksyi vasta äskettäin DDT:n malarian vastaiseen taisteluun. DDT on kustannustehokas malarian torjuja köyhissä maissa."
Mitään DDT:n käyttökieltoa malarian ehkäisyyn ei kehitysmaissa ole koskaan ollut edes olemassa. Lisäksi ilman DDT:n käytön rajoittamista viljelyssä torjunta-aineena, olisivat hyönteiskannat muuttuneet nopeasti DDT-resistenteiksi, mikä olisi tarkoittanut sitä, että tällä hetkellä DDT:n ansiosta ei pystyttäisi pelastamaan miljoonia ihmisiä. Lisäksi DDT:n käytön rajoitukset pantiin voimaan paljon ennen kuin Vihreää puoluetta edes oli olemassa.
"Kaikki uskovat, että öljy loppuu jonain päivänä, (nykyisen tiedon mukaan yli 100 vuoden kuluttua) mutta väittävät samaan aikaan, että päästöjä on mahdollista vähentää! Yhtälön etuosa kumoaa sen jälkiosan."
Ensinnäkin on aivan varma, että öljy ei missään vaiheessa lopu kokonaan. Hinta vain nousee, kun joudutaan ottamaan käyttöön yhä hankalammin saavutettavia öljyesiintymiä ja sitä kautta kysyntä laskee. Toisekseen hiiltä on maaperässä kymmenen kertaa enemmän kuin öljyä. Täällä aiheesta lisää. Vatasen logiikka ei siis ota huomioon 3000 miljardia tonnia kivihiilen sisältämää hiiltä.
"Viimeisen jääkauden aikana Grönlannin jäätiköillä oli 25 nopeaa lämpötilan muutosta ja jään sulaessa ilma lämpeni 16 astetta muutamassa vuosikymmenessä."
Hetkonen... siis tuo on olevinaan argumentti sen puolesta, että ihmisen aiheuttamalla lämpenemisellä ei ole väliä tai että nykyinen ilmastonmuutos ei anna syytä huoleen. Se, että ilmastossa pystyy tapahtumaan noin merkittäviä yhtäkkisiä muutoksia on nimenomaan argumentti sen puolesta, että maapallon ilmastoa säätelevä järjestelmä on herkkä ja voimakkaat muutokset siihen saattavat aiheuttaa valtavia muutoksia.

Kannattaa kuitenkin huomioida, että paikalliset lämpötilat voivat merivirtojen yms. takia muuttua radikaalisti, mutta globaalilla skaalalla tuollaista lämpenemistä ei todennäköisesti ole koskaan nähty. 16 asteen muutos muutamassa vuosikymmenessä tappaisi suurimman osan ihmiskuntaa nälkään ja luonnonilmiöihin.

Vatanen jatkaa Vihreiden mollausta ja lopettaa kirjoituksen linkkilistalla ilmastoänkyröiden sivustoille. Kokoomus ottaa ilmeisesti tosissaan ilmastonmuutoksen torjunnan. Ilmeisesti torjunnalla tarkoitetaan tässä tapauksessa sitä, että torjutaan käytännössä koko maailman tiedeyhteisön mielipiteet asiasta. Jos päätetään, että ilmastonmuutos ei ole ongelma, ei se enää ole ongelma. Vai kuinka? Jos haluatte lukea aiheesta lisää, Kaj Luukko julkaisi Pasi Toiviaisen vastineen Vatasen aiempiin kommentteihin täällä.

Jos haluatte äänestää Eurovaaleissa ehdokasta, joka ymmärtää ilmastonmuutoksen uhat ja tuntee ilmastonmuutoksen tieteellisen perustan hyvin, suosittelen Pasi Toiviaista. Lukijoille ja etenkin Ari Vataselle suosittelen katsomaan Pasin dokkarin, Venus-teorian, täältä.

PS. Olisiko pitänyt mainita myös Pöntisen mamu-kielteinen mainos?

15 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Kalenterin mukaan Vatanen näyttäisi olevan Turun torilla vaalikiertueella 1.6 klo 12-13. Kai oot menossa sinne väitelemään? Mä ainakin haluaisin nähdä sen!

Anonyymi kirjoitti...

Älä nyt Pöntistä sotke tärkeään asiaan. Hänhän sentään tekee enemmän ilmastonmuutoksen eteen kuin monet vihervasemmistolaiset.

Itse ainakin äänestäisin häntä mielummin kuin monia vihreitä koska ekologiset tekijät ovat itselleni merkittävin äänestyskäyttäytymiseen vaikuttava asia.

Suomen tärkein ekologinen teko olisi antaa luonnollista tietä väkiluvun vajota takaisin neljään miljoonaan, eikä ylläpitää väkilukua korkeana vapaan liikkuvuuden voimin. Mikään ei ole nimittäin niin ekologisesti tuhoisaa kuin kolmannen maailman ihmisten massasiirtyminen kylmään pohjolaan rahaa ulostyöntävien taikaseinien ääreen. Täällähän nimittäin yksittäisen kiinteistön lämmittämiseen joudutaan käyttämään aivan tolkuton energiamäärä mitä tropiikissa ei tarvitse. Toisekseen yhdyn pöntisen näkemykseen että sosiaalipummien maahanmuutolle on tultava stoppi - siitä syystä että samat rahat tulisi keskittää ympäristötekniikan kehittämiseen ja energiainfrastruktuurin uusimiseen. Suomi kun on helvetinmoisissa veloissa jos et tiennyt. Vapaan liikkuvuuden muodossa tapahtuva massamaahanmuutto panee talouden jos taloudenkin paskaksi alta aikayksikön. Ruotsissa monikulttuurisuuden hoitoon käytettävät varat ovat jo huikea osa budjetista.

Ja sekä Pentti Linkola että aitovihreä Eero paloheimo ovat myös kanssani erittäin samaa mieltä.

Anonyymi kirjoitti...

anonyymille sen verran että kai huomasit kuinka hyökkäävä pöntisen vaalimainos oli ? hyvä etten kuollut nauruun, Jos todellakin haluaisin äänestää maahanmuuttaja vastaisesti, ääneni menisi tod näköisesti itsenäisyyspuolueelle tai perussuomalaisille, kaikkein vähiten äänestäisin kokoomusta. terv toinen anonyymi

Kaj Luukko kirjoitti...

Kyllä minä taas osittain allekirjoitan ERK:n sanomisen. Al Gore on poliittisesti vaikuttava edelleen, oli missä hyvänsä.

Mutta että hän on ”poliitikko, ilmastolobbari ja puheenjohtaja yksityisessä yrityksessä, joka sijoittaa tuotteisiin, joita ilmastosäikähtänyt maailma ostaa.”

Tässä on jotain mitä en ymmärrä. Ensin kauhistellaan (Ei ERK, mutta monet muut) miten älyttömän kallista ilmastonmuutoksen torjunta on, miten se ajaa ihmiskunnan takaisin kivikauteen ja muuta kauheaa. Sitten kun joku keksii, miten ilmastonmuutosta voi torjua ja tehdä sillä vielä rahaakin, niin sekään ei käy. Sitten ollaan ”ilmastosäikäyttämässä” ihmisiä mukamas vain sen takia, että voidaan myydä heille tuotteita. Totta helvetissä markkinataloudessa joku keksii lyödä rahoiksi millä tahansa. Mutta ilmastonmuutoksen torjunnalla sitä ei ilmeisesti saisi tehdä, on kivempaa julistaa sen kalleutta ja mahdottomuutta. No jos ei se olekaan kallista, putoaa tietenkin änkyröinniltä pohja pois.

Anonyymi kirjoitti...

Jahas, näyttäisi aivan kuin tuossa kuvassa oleva akka olisi eräs meppi,mutta kuka on tuo siihen nojaava Mansonin klaanin jäsen ???

Ilona kirjoitti...

Vastaus anonyymille:

"Itse ainakin äänestäisin häntä (Pöntistä (kok.) mielummin kuin monia vihreitä koska ekologiset tekijät ovat itselleni merkittävin äänestyskäyttäytymiseen vaikuttava asia."

Jos ekologiset tekijät ovat sinulle merkittävin äänestyskäyttäytymiseen vaikuttava asia - sanot, että

"Ja sekä Pentti Linkola että aitovihreä Eero Paloheimo ovat myös kanssani erittäin samaa mieltä."

Ja Linkola ja Paloheimo ovat kanssasi samaa mieltä -

niin kannustan antamaan äänesi Eurovaaliehdokas Pasi Toiviaiselle (sit.), joka on samoilla linjoilla Linkolan kanssa, lue esim:

”Toiviaisella on sama ’vika’ kuin hänen paljon siteeraamallaan Pentti Linkolalla: hän kirjoittaa tavattoman sujuvasti, ymmärrettävästi ja iskevästi. Kukaan ei voi Toiviaisen kirjan luettuaan ainakaan väittää, ettei tiennyt ilmastonmuutoksen olevan oikeasti vakava asia.”
- Markus Hotakainen, Tieteessä tapahtuu 2/2008

Ja Eero Paloheimo - hän on Pasin vankin kannattaja Pasin tukijalistalla:

"Pasi Toiviaisen uhrautuva paneutuminen ilmastokatastrofin torjuntaan ja hänen kirjansa 'Ilmastonmuutos.Nyt' on kohonnut Suomessa omaan kategoriaansa. Kun arkkitehti jättää oman ammattinsa harjoittamisen vakavampien asioiden tähden, hän ei haikaile tavanomaista poliittista uraputkea"

ks lisää: www.pasitoiviainen.fi

Ja Tuukalle - mene ehdottomasti sinne 1.6. Vatasen kanssa torille - pyydä joku ottamaan video teidän väittelystä ja laita Youtubeen!

Anonyymi kirjoitti...

Gore vaahtoaa ilmastonmuutoksesta ja tienaa sillä miljoonia. Miksi tuon kytköksen esilletuominen ei liittyisi aiheeseen? Yhtä lailla Tuukka on hyvin valmis tuomaan esille jos joku tutkija on joskus uransa aikana saanut rahoitusta hiili- tai öljyteollisuudelta, silloin leimakirves heiluu kovaa ja korkealta. Nyt sama kirves vaan osui ja upposi Goreen, mitä pahaa siinä on, Tuukan asteikolla ainakaan?

Anonyymi kirjoitti...

Hah-hah ...

YLE:n arkkitehti ja itseään "tieteiskirjailijaksi" kutsuva Toiviainen kertoo kirjansa esipuheessa "ilmastoherätyksestään".
Samaa saarnaavat minulle ovelleni eksyvät jehovat ;-).

Anonyymi kirjoitti...

Korhola:"Tuukka, tuon tason poliitikko on aina poliitikko, lopetettuaankin. Hän on ihminen joka käyttää poliittista vaikutusvaltaa, vaikuttaa poliitikkoihin ja liikkuu niissä piireissä."

Hän on määritelmässään aivan oikeassa. Kyllä, mielestäni myös Suvi-Anne Siimes on edelleen poliitikko. Onko sinusta siinä jotain vikaa?

Anonyymi kirjoitti...

Taitaa olla se tämä Simosen poika nk."paremmista piireistä", kun vastustajatkin noin halivat ? Oliko
isukki ihan "Sapeli Simonen" vai ?
Yhteiskunnan yläkerrokset pitävät aina yhtä, eikä köyhän kakaralla moisiin viherharrastuksiin aikaakaan ole, työ täyttää elämän. Sanoinko "viholliset", hah, minäpäs nyt hassuttelemaan, vihreäthän ovat sekoomuksen puutarhaosaosto !

Anonyymi kirjoitti...

Tuukasta on sanottava, että tällä on joskus ajatuksen poikanenkin toisin kuin Kaj Luukalla, joka on ihan "töttörööröö"-uskovainen.

Anonyymi kirjoitti...

Tuukka sanoi ER:n koskettaessa tietenkin:

"ÄITI !"

Voiko mies enää lapsellisemmaksi tulla ? Retostaa tuolla "tieteen" pulinafoorumillakin tapaamistaan.
15-vuotiaalle tuo olisi normaalia ..

Tuukka kirjoitti...

Tuo viimeisinhän on tietenkin huipputasokkaan keskustelijan Hannu Tanskasen kommentti, mikä selviää tuosta "tieteen pulinafoorumi" -termin käytöstä. Eikö olekin aikuista käytöstä 67-vuotiaalta mieheltä?

Anonyymi kirjoitti...

Taisitpa erehtyä. Ei pidä syyttää vihamiehiään omistakin mokista. Tuota kutsutaan paranoijaksi.

Terv:

Aki

Tuukka kirjoitti...

Sanotko Aki vielä sukunimesi näkyviin? Ja selitätkö miten ihmeessä ja sattumalta sekä sinä että "Jaska" (eli Hannu Tanskanen) käytätte täsmälleen samalla tavalla välimerkkejä ja fraaseja ja vieläpä molemmat haukutte mielenvikaiseksi ihmisiä?

http://tuukkasimonen.blogspot.com/2009/04/eija-riitta-korhola-valehtelee.html?showComment=1240378920000#c3713532668745212318

Opettele trollaamaan paremmin!