sunnuntaina, tammikuuta 06, 2008

Ahlbeck puhuu läpiä päähänsä

Mitä? Lunta ja suksia 30-luvulla? Eihän 30-luvun nuoret ole edes nähneet suksia Ahlbeckin mukaan! (samaan hengenvetoon herra toteaa "Haluaisin, että ihmiset lukisivat enemmän historiakirjoja ja katselisivat vähemmän huonoja ympäristöohjelmia.")


Lähetin Turkulaiseen palautetta:

Turkulaisessa 6.1.2008 sivulla 3 ollut artikkeli otsikolla "Pätkätalvet" sisältää todella monta tökeröä asiavirhettä.

Jarl Ahlbeck, joka siis ei edes ole ilmastotieteilijä, väittää, että nykyinen ilmaston lämpeneminen on tavallista vaihtelua. Tämä on räikeästi ristiriidassa jokaisen teollisuusmaan tiedeakatemian, jokaisen maailman suurimman tieteilijäjärjestön ja jokaisen merkittävän ilmastotutkimuskeskuksen mielipiteiden kanssa. Ihmisen aiheuttamat auringon säteilypakotteen muutoksiin vaikuttavat tekijät on tunnistettu jo vuosia sitten ja on käytännössä täysi varmuus siitä, että CO2-pitoisuuden lisääntyminen on ihmisen aiheuttamaa ja että se lämmittää maapalloa merkittävästi.

Ahlbeck väittää myös, että 30-luvulla eli nuori polvi, joka ei ollut koskaan nähnyt suksia. Ei pidä paikkaansa. Vuosina 1930-1931 oli Ilmatieteen laitoksen mukaan kolmanneksi runsaslumisin talvi Helsingissä. 30-luvulla Turussa on ollut mainioita hiihtokelejä talvisin. Talvi 1939-1940 oli vuosisadan kylmimpiä ja Suomen joukkoja liikutettiin paljolti suksilla talvisodan aikana.

Ahlbeck väittää, että Al Goren Epämiellyttävä Totuus olisi kielletty Englannin kouluissa. Ei pidä paikkaansa. Asiaa puitiin oikeudessa asti, ja lopputulemana dokumentin todettiin olevan pääasiassa tieteellisesti tarkka, mutta muutamaa yksityiskohtaa vaadittiin tarkentamaan, mikäli dokumentti esitetään kouluissa. Minkäänlaista kieltoa ei ole, ja dokumenttia näytetäänkin kouluissa paljon.

Kaiken kukkuraksi Ahlbeck väittää jääkarhuja olleen olemassa kaksi miljoonaa vuotta. Tämäkään ei pidä paikkaansa. Tieteellisten tutkimusten (mm. B. Kurtenin tutkimukset) mukaan jääkarhu on lajina ollut olemassa vasta 100 000 - 250 000 vuotta, jolloin jääkarhu eriytyi ruskeakarhusta. Vanhimmat tunnetut jääkarhujen fossiilit ovat noin 100 000 vuotta vanhoja.

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Vielä kun tietäisi kuka on Jari Ahlbeck... Jarl Ahlbeckista olen kuullut.

Tuukka kirjoitti...

Hupsista, katsoin nimen Turkulaisen näköislehdestä ja monitorillani l näytti erehdyttävästi i:ltä. Kiitos tarkennuksesta, korjataan!

Anonyymi kirjoitti...

"Kiitos tarkennuksesta, korjataan!"

Tagit myös, kiitos.

Tuukka kirjoitti...

Korjattu. Pahoitteluni.