maanantaina, joulukuuta 24, 2007

Hyvää joulua!Oikein rauhaisia joulupyhiä kaikille! Lähden aamulla Kustaviin viettämään vanhempieni ja sisarusteni kanssa joulua landelle netin ulottumattomiin, joten jos on asiaa, ottakaa puhelimella yhteyttä.

En lähettänyt kenelleen joulukortteja ja ostin lahjaksi vain luomumausteita ja luomusuklaata. Joululahja- ja korttirahat panen tyttöystäväni kautta Senegalin slummien ihmisten auttamiseen sekä Carbonfundille. Kyseisen lafkan kautta voi rahoittaa hankkeita, joilla voi nollata omat tai ystävien ilmastovaikutukset. Jotkut kutsuvat hommaa anekaupaksi, mutta rahalla todella vähennetään päästöjä mm. sademetsien suojelun avulla ja koko homma pyörii voittoa tavoittelemattoman maailmanlaajuisen järjestön kautta.

Jos siis lahjat jäi hommaamatta, nollaa vaikka perheen tai ystävän vaikutus ilmastoon joulukuulta tai koko talvelta. Se ei montaa euroa maksa, jokusella kympillä pystyy nollaamaan keskimääräisen suomalaisen koko vuoden ilmastovaikutuksen!

Perheemme joulupöytä on tietenkin viimeisen päälle ekologinen sisältäen pelkästään vegaanisia tuotteita. Eikä todellakaan ole sellainen olo, että olisin luopunut yhtään mistään. Moni minun tilanteessani olisi varmaan eri mieltä, se sallittakoon heille.

Vielä kerran hyvää joulua joka iikalle ja suurkiitokset erityisesti positiivisesta palautteesta! Itse en stressannut hetkeäkään mistään jouluun liittyvästä ja olen iloinen, että sain töistä pari päivää vapaaksi että ehdin nähdä kunnolla perhettäni. Se onkin joulussa parasta syöpöttelyn ohella.

Vielä loppukevennys: tikku-ukoilla esitettynä joululaulu sukupuolitautien vaaroista (ei pienille pilteille, yhdellä tikku-ukolla näkyy pussit). Minua nauratti. Kondomien jakaminen kehitysmaissa olisi ensisijaisen tärkeää ilmastonmuutoksen ehkäisemisessä, koska se vähentää liikakansoituksen syntymistä (piti keksiä joku syy, että voin linkittää tuon pätkän).

Ei kommentteja: