maanantaina, huhtikuuta 07, 2008

Ilmastomyytti: "Ilmastosensitiivisyys on todnäk 1-1,5 astetta"

Archibald se vasta osaakin graafeja piirtää! Lue loppuun niin tiedät mitä tarkoitan.

Heti alkuun suuri kiitos kommenteista, joissa on tullut vastaväitteitä, neuvoja, informaatiota ja kaikkea, mitä bloginpitäjä voisi kaivata! Älkää epäröikö avata suutanne jatkossakaan, loistavat lukijani!

Katson aiheelliseksi puuttua jälleen epätieteen viljelyyn. David Archibald (jep, öljy-yhtiötausta) selittää täyttä puutaheinää täällä, kuten myös JunkSciencen (jota käsittelin lähdekriittisyysviestissäni) Steven J. Milloy (ex-tupakkayhtiölobbari) jonka juttuja voi lukea täällä.

Kumpikin esittää tutkimuksia, joiden mukaan ilmastosensitiivisyys eli ilmastoherkkyys (sillä tarkoitetaan CO2-pitoisuuden tuplaantumisesta johtuvan lämpenemisen määrää) on yhden asteen luokkaa. Sitten näitä verrataan IPCC:n näkemyksiin ja tullaan siihen johtopäätökseen, että IPCC liioittelee.

Taas unohdetaan yksi erittäin merkittävä asia. IPCC ei tee tiedettä. Se ennen kaikkea kokoaa tiedettä yhteen poliittista päätöksentekoa varten. IPCC:n tarkoitus on antaa kuva nykytieteen yleisestä näkemyksestä, tarkoitus ei missään nimessä ole cherry pickingillä poimia niitä tutkimuksia, jotka sattuvat sopimaan agendaan.

Otetaan tarkasteltavaksi kaikki ilmastosensitiivisyyttä tutkineet tutkimukset viime vuosisadalta ja tämän vuosisadan alusta. Ne ovat täällä. Mitenkäs niiden jakauma? No, katsokaa itse. Suoraan sanottuna jurppii suunnattomasti joka kerta kun jotkut vatipäät levittävät netissä tietoa, että tiedemaailma uskoisi todennäköisen lämpenemisen olevan 1-1.5 astetta. Se kun on valehtelua, ja sitähän minä en siedä lain.

Nyt kun tarkastellaan tutkimuksia, niin otetaan tarkasteluun myös toinen paljon pinnalla ollut asia. Nyt se on virallisesti todistettu. 70-luvulla EI ennustettu jääkautta, vaan suurin osa globaalia ilmastoa koskevista tutkimuksista odotti lämpenemistä myös silloin, kun ilmasto jäähtyi.

Lukuina vuosina 1965-1979 julkaistut globaalia lämpötilaa koskevat tieteelliset tutkimukset.
  • 7 ennakoi jäähtymistä
  • 19 on neutraaleja
  • 42 ennakoi lämpenemistä
Kyseisellä aikavälillä julkaistiin siis kuusinkertainen määrä tutkimuksia, jotka ennakoivat lämpenemistä. Jo tuolloin osattiin jättää hetkelliset lämpötilanvaihtelut omaan arvoonsa eikä tehty hätiköityjä johtopäätöksiä vuosikymmeniä kestäneestä lämpötilan kasvun pysähtymisestä. Ilmaston lämpenemisestä varoittelu ei siis todellakaan ole syntynyt siitä, että ilmasto lämpenee hetkellisesti. Kyseessä on vuosikymmenien tieteen jalostuminen ja tarkentuminen.

Jokainen voi itse tutustua noihin alussa linkittämiini "tutkimuksiin" ja etsiä niistä räikeitä virheitä, joiden takia ne eivät koskaan olisi hyväksytty tieteellisiksi julkaisuiksi vaikka lähdeviitteet sun muut olisivatkin kohdillaan. Virheitä on kymmeniä, jopa satoja. Oma suosikkini on aivan ehdottomasti Archibaldin paperin sivulla 6 oleva graafi (katso postauksen alku), jossa hän on ottanut IPCC:n vuoden 1990 graafin (joka perustui Keski-Englannin paikallisiin lämpötiloihin, ei globaaleihin lämpötiloihin) ja on naama pokkana kaksinkertaistanut taulukon skaalan! :D

1 aste onkin yhtäkkiä kaksi astetta, samalla laillahan skaaloilla leikki wannabe-tieteilijä, biologian maikka E.G. Beck siinä määrin, että RealClimaten tyypitkin nauroivat tyypille jo noin vuosi sitten täällä.

Tarkkasilmäinen voi myös havaita, että Achibaldin näkemys on, että viime vuosisadalla lämpötila nousi noin 0,3 astetta. Ottaako ihan oikeasti joku noita raapustuksia tosissaan?

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Selasin hieman tuota "ilmastosensitiivisyystutkimusten jakaumaa" osoittavaa listaa. Tarkoitetaankohan Sternin vuonna 2005 tekemällä tutkimuksella ekonomisti Sir Nicholas Sternin ryhmän tekemää tutkimusta "The Economics of Climate Change"? Toivottavasti ei, sillä tässä tapauksessa listahan on ihan hanurista, koska Stern tutki oletetun AGW:n vaikutusta maailmantalouteen, ei suinkaan todennäköistä lämpötilan nousua jollain CO2-pitoisuudella.

-JH-

Anonyymi kirjoitti...

Lähdeluettelo näytti että näin ei onneksi ollut :-) Kyseessä siis kaima. Perun pahat puheeni.

-JH-

Anonyymi kirjoitti...

Tämä kirjoitus haastaa IPCC:n osoittamaan selkeitä näyttöjä antropogeenisestä ilmaston lämpenemisestä. Mitäs luulet, kuinka IPCC tähän vastaa?

Anonyymi kirjoitti...

Ilmastosensitiivisyys on tasan 1,2 astetta silloin, jos laskuista jätetään pois kaikki muut palauteilmiöt kuin lämpenemisen aiheuttama takaisinsäteilyn lisääntyminen.

Nopeat palauteilmiöt mukaan lukien 3 astetta, ja hitaan mukaan lukien 6 astetta.

Nyt eri mieltä olevat voisivat vaihteeksi esittää oman teoriansa, joka kumoaa tämän, sekä paremman selityksen meneillään olevalle ilmastonmuutokselle.