keskiviikkona, syyskuuta 05, 2007

Ilmastomyytti: "Koko aurinkokunta lämpenee, ei pelkästään Maa"

Kummallisen tiukassa tuntuu istuvan argumentti, jonka mukaan koko aurinkokunta lämpenee, mikä todistaa kiistattomasti, että ihminen on syytön lämpenemiseen.

Kyllä, Mars, Pluto, Jupiter ja Neptunuksen kuu Triton lämpenevät.

Sen sijaan esim. Uranus viilenee (kuten monet muutkin), kuten esim. tämä tutkimus todistaa. Kymmenissä eri taivaankappaleissa ei ole mitattu merkittäviä lämpötilan vaihteluja. Tällainen pieni sivuseikka usein jätetään mainitsematta. Marsin lämpeneminen johtuu koko planeetan peittävistä hiekkamyrskyistä, ei Auringosta. Ja koko lähtökohtahan on aika kaukaa haettu, koska kuten tätä blogia lukeet ovat varmaan huomanneet, on kiistaton fakta, että Auringon aktiivisuus ei ole viime vuosikymmeninä lisääntynyt vaan pysynyt käytännössä vakiona, jopa heikentynyt hieman.

Aihetta käsittelee esim. Bad Astronomy -sivusto artikkelissaan.

Lisäksi pohjoisnavan jäätikön sulamisennustetta on rukattu. Aiemmin uskottiin sen sulavan 100 vuodessa. Sittemmin uskottiin sulamiseen menevän niin vähän aikaa, että 2050 pohjoisnapa voisi olla kesäisin sula. Nyt veikkaus on enää 15-20 vuotta nykypäivästä, kuten Helsingin sanomissa kirjoitettiin!

"Satelliittikuvien perusteella napajäätä on nyt 40–45 prosenttia vähemmän kuin keskimäärin vuosina 1997–2000. Jäästä on sulanut huikeat 2,5 miljoonaa
neliökilometriä. Sulamisen syynä ovat ilmaston lämpenemisen lisäksi voimakkaat merivirrat. Mikäli jään sulaminen jatkuu nykyistä vauhtia, Pohjoisnavan jääpeite häviää 15–20 vuodessa."

Ei kommentteja: