maanantaina, tammikuuta 11, 2010

Miksi blogi on ollut hiljaa?

Syynä on se, että perustin vegaanisen nettikaupan, Vegetukku.fi:n, joka avasi ovensa eilen.

Uusia kirjoituksia on tekeillä, mutta tällä hetkellä firman pyörittäminen vie paljon aikaa joten viimeistelen ne vasta lähipäivinä. Palaute on ollut aivan mahtavaa ja tilauksia satelee mukavasti.

Jokaisesta tilatusta tuotteesta vähennän erilaisin päästövähennyshankkein 10kg CO2-päästöjä.

Vegetukusta keskustelu tähän threadiin, kiitos. Ei muihin.


EDIT 17.1.2010:

Ensimmäisen viikon aikana Vegetukku myi 830 tuotetta. Niistä laskettu päästövähennys on 8300 kiloa CO2-päästöjä, joka vastaa 52 000 kilometrin autolla ajoa. Lisää aiheesta osoittessa http://vegetukku.fi .

44 kommenttia:

Ava kirjoitti...

Vahvoja d-vitskuja! Loistoa! Kiitos tasta, nyt ei tarvi enaa mistaan hornankuusesta tilailla!

ääliö kirjoitti...

Niinpä tietysti. Nyt sitä aletaan rahastaan ilmastonmuutoksella.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyvä isä ! Hyvänä puolena on, että rahastaa vain toisia höynähtäneitä ;-).

Anonyymi kirjoitti...

Voisiko ihminen kattaa koko ravinnontarpeensa tämän vegetukun tuotteilla? Näyttäisi että ei, sortimenttiin kuuluu vähän sitä ja tätä mutta varsinainen vatsantäyte pitänee hakea edelleen isosta pahasta marketista.

No ehkä tämä on vasta alkua. Onnea vaan valitsemallasi tiellä, yrittäjiä ei koskaan ole liikaa.

Jos eettisesti kestävää ruokaa halutaan myydä, niin miksei sortimenttiin voisi kuulua lähiruoka? Nyt myytävä proviantti on (ilmeisesti) rahdattu hyvin kaukaa.

Lentokoneella lentelevä tomaatti kirjoitti...

"Jos eettisesti kestävää ruokaa halutaan myydä, niin miksei sortimenttiin voisi kuulua lähiruoka? Nyt myytävä proviantti on (ilmeisesti) rahdattu hyvin kaukaa."

Lähiruokailu on varmaan melko hankala toteuttaa näin pohjoisessa. Kasvit kun ei kasva talvisin. Tästä syystä joudumme toisinaan turvautumaan "lentotomaatteihin" kuten niitä Savon Sanomissa lystikkäästi kutsuttiin.

Anonyymi kirjoitti...

"Lähiruokailu on varmaan melko hankala toteuttaa näin pohjoisessa. Kasvit kun ei kasva talvisin. Tästä syystä joudumme toisinaan turvautumaan "lentotomaatteihin" kuten niitä Savon Sanomissa lystikkäästi kutsuttiin."

Höpsistä. Suolaamalla, kuivaamalla, hapattamalla, umpioimalla ja hilloksi keittämällä saa maun ja ravintoarvot talteen.

Paljon mielummin saisin talviset vitamiinit naapurikylän emännän tekemästä hapankaalista kuin hajuttomasta ja mauttomasta lentotomaatista.

Markus Jansson kirjoitti...

Tosiasia lienee, että viime aikoina on tullut niin paljon paskaa ilmastonmuutosuskovaisten niskaan, että bloginpitäjä tarvinnee "hermolomaa".

Esim.
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-1242011/DAVID-ROSE-The-mini-ice-age-starts-here.html

Vai miksei meille ole kerrottu, että pohjoisen pallonpuoliskon jäätiköt ovat poikkeuksellisen laajat tällä hetkellä? Hah ja pah!

Kaj Luukko kirjoitti...

"Vai miksei meille ole kerrottu, että pohjoisen pallonpuoliskon jäätiköt ovat poikkeuksellisen laajat tällä hetkellä? Hah ja pah!"

Siksi, koska ne eivät ole. Aivan alarajalla on menty, hetkittäin jopa alle:

http://www.ijis.iarc.uaf.edu/en/home/seaice_extent.htm

Dailymailin juttukin todettin jo ankaksi:

http://www.guardian.co.uk/environment/2010/jan/11/climate-change-global-warming-mojib-latif

ittuilija kirjoitti...

Jep jep. Kauppakorkeakoulun uusliberaalit rahauskovaisethan ne ovatkin tämänkin juitsun takana. Teistä kauppiksen tyypeistä voi sanoa sen että ei voi paljoa kauemmaksi omena pudota luonnollisesta omenapuusta.
Varmasti on hienosti mennyt Rothschildien ja muiden rahanarkomaanien indoktrinaatiot päähän ja luottamus nykyisenkaltaiseen pankkitoimintaan on vankka. Kertokaapa te kauppisveget nyt sitten edes sellainen perusasia että kuinka se raha tehdään? Ei ainakaan eräs puolituttuni osannut sitä kertoa vaikka samaa koulua kävikin. Kauppatiedekö se on se ala millä maailma pelastuu? Ylimielinen elitismiin pyrkivä kirkko on se ala. No teille on varmasti kerrottu se markkinoinnin sääntö että kuinka monelle tyytymätön asiakas jakaa tyytymättömyytensä. Vaikka en ole edes asiakas olen jo propagoinut suunnattoman määrän ihmisiä että eivät varmasti osta täältä mitään.
Vai kauppislaiset kohkaa ilmastosta. Paras vitsi kapinan jälkeen!

Anonyymi kirjoitti...

"Kauppamies" on blogissa näköjään korvattu "konemiehellä" (laivan ex)"ilmastoasiantuntijana ;-).

Gaia-mies sanoo, että tutkimus ilmaston jäähtymisestä "kumottu". Outoa olisikin, jos "uskovat" tiedemiehet eivät olisi noin tehneet.

Omassa blogissaan gaia-hörh .. siis -mies esittää, ettei Mars lämpene. On kuitenkin kiistattomia todisteita sen etelänavan jäätikön kiihtyvästä sulamisesta, joka todistaa auringosta.

Gaia-hörh .. siis -mies kertoo olleensa "Skeptiksessä". Meni usko siihenkin puljuun, mutta imperfekti kertoo, että heitettiin kai uskon johdosta ulos?

Petri kirjoitti...

Olen melkoisen varma, että tuo ittuilijan teksti on hauskinta blogikommentointia, mitä olen lukenut ehkä vuosiin.

Hei, kaveri. Nyt ihan oikeasti keskityt, mietit, mitä meuhkaat ja sitten lopetat kaiken ostamisen. Siis ihan kaiken, ettet tue meidän kauppakorkeakoulutettujen eliittikirkkoa.

Vähän kuin verkostomarkkinoinnissa, jossa selitetään, että parin portaan jakeluketju nostaa hintoja ja siksi kaikkien on parempi tilata suoraan tältä tehtaalta, koska tehdas tykkää mieluummin käsitellä 2000 yksittäistä tilausta kuin yhden tilauksen, jossa on 2000 yksikköä. 2000 yksittäistä tilausta myös varmasti laskee hintoja. Eiku.

Printtasin kommenttisi ja nostin seinälle. Oli se vain niin hyvä. Lisäksi rukoilin taas eliittikirkkoni nimissä, että taloustieto korvaa liikunnan kouluissa.

Anonyymi kirjoitti...

GAIA-miehen "tiede" ;-) ;-) ;-) ...

Kummasta raamatusta ammennat "kriittiset kommenttisi", Isomäen vai Toiviaisen?

;-)

(Ydinvoimasta sinulla on terve mielipide, kiitos siitä :-)

Anonyymi kirjoitti...

Onnea ja menestystä yritykselle. Viimeisimmät tutkimukset osoittavat D-vitamiinin tarpeen olevan luultua suurempi talvella, joten nyt olet tekemässä jotakin positiivista.

Ilmastouskovaisuuden sijaan kannattaa suuntautua bisnekseen ja unohtaa mitä on tullut vohkattua lämpiämisestä. Virheitä sattuu etenkin nuorille idealisteille. Jatkossa kannattaa lukea uutisia monipuolisista lähteistä (http://whatreallyhappened.com/) ja hankkia omakohtainen osaaminen sille tasolle että uskallat ajatella ihan itse kriittisesti. Tuherteluasi on ollut myötähäpeän johdosta tuskallista seurata netissä.

ittuilijan paluu kirjoitti...

petrille

No silloinhan ittuilusta oli suunnaton ilo minullekin. On oikein miellyttävää että pääsee maailmassa lauottu tekstinpätkä oikein paperimuotoon.

Jos haluatte bisnestä tehdä mikä lähtökohtaisesti on oletus perus kauppislaiselle, tehkää .Tehkää samalla tatsilla kuin oppi-isänne, ja kas huomaamme vielä että maailma ei tainnutkaan kvarttaaliajattelulla pelastua. Eikä sillä että ihmisiä kutsutaan kuluttajiksi.

olen vähentänyt kaikkenlaista tavaran kulutusta huomattavasti, viimeisin elektroninen kapine on jo vuosia sitten hankittu. Kumma kyllä en tarvitse ruokaakaan niin paljon ostettuna koska sitä itse kasvatan. Enkä citymaasturia. Maankaivut ja kivenpilkkomiset olen vallan omin lihaksin suorittanut(onnistuu mainiosti ilman nykytekniikkaa jos osaa).

Nuo laskelmat co2 arvojen kilomääristä eivät voisi paljoa huvittavampia olla. Labra haalii raaka-aineet ympäri palloa ja painaa napit purkkiin massiivisilla laitteistoilla ja lähettelee sitten lentorahtina ympäri maailmaa. Energiaa palaa ja täällä sitten on suomessa niinkin noheva kaveri että toitottaa ensin co2:n hirviömäisyydestä suu vaahdoten ja tekee suuressa viisaudessaan viralllisen laskelman että juuri HÄNEN bisneksensä vähentää co2 päästöjä. HAH HAH. Vähän sama kuin fortumin sähkömainos. tyyliin -"elä suomessa, ole asiakkaamme, osta meidän sähköämme ja valehtelemme että voit puhtain omintunnoin lentää viikoksi lanzarotelle"-. HEH.

Muutama kelle tästä pikku haitasta ilmoitin, kyllä nauroi makoisasti kun tämän linkin gaialaisten ja kauppislaisten välillä havaitsi. Kööpiksestä olisitte halunneet veron, eli maksun, ratkaisuna hirviään myrkkykaasuun.(VOI ITKU ETTEI TULLUTKAAN)hah Monopolirahallako mielestänne kemiaa ja fysiikkaa lääkitään ja tehdään. Se suunta mihin kernaasti bisneksen opeissa kumarratte on kyllä tiedossa ja tiedossa on sekin että ei enempää ropelikorvaista sakkia voisi olla se sukurutsaisten sekopää-joukkio.

Eikun kassakoneen kilinää sinne urpot. En häiritse täällä sen koommin.

Tuukka kirjoitti...

Ava, hienoa että kysyntää on. Kaupan yksi periaate on tietenkin terveyden edistäminen ja siihen monet tuotteet sopivat erinomaisesti.


nimim. ääliö, sanos muuta. Etenkin kun tuotteet ovat halvempia kuin missään muualla Suomessa. Ne muut rahastaa sitten... ööö, ei millään?


Anonyymi 1: Terve Hannu. Käykö aika pitkäksi?


Anonyymi 2: Ei vielä pysty, enkä tiedä onko se järkevääkään. Mieluummin haluan tarjota Vegetukun tuotteita lähikauppoihin, että ne voi ostaa samalla ostosreissulla kaiken muun ruoan kanssa. Niin kauan kuin tuotteita ei niistä saa, aion jatkaa myymistä verkkokaupan kautta. Kiitos palautteesta, lähiruokaa on tulossa. Suurin osa ruoasta tulee Saksasta, joka on yllättävän lähellä ja laivalla rahtaaminenhan on ekologisin rahtimuoto.


Lentokoneella lentelevä tomaatti: Totta. Tosin Savon Sanomat on väärässä siinä mielessä, että hyvin harvoja tomaatteja raijataan tänne lentokoneella. Ne tulevat rekoilla ja laivoilla.


Anonyymi 3: Olen samaa mieltä, ja peruskoulussa tuota säilömistä pitäisi opettaa kaikille.


Markus Jansson: Paskaa kyllä tulee, te pidätte siitä huolen.


Kaj Luukko: Kiitos, ei lisättävää edelliseen. :)


ittuilija: legendaarista tekstiä, kirjoita kirja.


Anonyymi 4: Terve taas Hannu. Taas aika tullut pitkäksi?


Petri: Taitaa mennä argumentit aika hukkaan, mutta jos sait tuosta inspiraatiota niin hyvä.


Anonyymi 5: Hanki Hannu Harrastus, siis semmonen jossa ei olla netissä.


Anonyymi 6: Kiitos palautteesta. Oli ilmastonmuutoksesta mitä mieltä tahansa, nuo hankkeet joita Vegetukku rahoittaa hyödyttävät tulevia sukupolvia ja ympäristönsuojelua joka tapauksessa. "Tuhertelustani" on kyllä aika moni ihminen eri mieltä, mutta sinulla on toki oikeus mielipiteeseen.


ittuilijan paluu: Olet aivan liian selvä trolli, että juttusi menisivät läpi. Sinun pitää opetella olemaan diskreetimpi niin saat jonkun verenpaineen ehkä joskus nousemaankin.

PS. ENSIMMÄISEN VIIKON MYYNTIEN CO2-PÄÄSTÖVÄHENNYS ON 8300 KG, JOKA VASTAA 52 000 KM PÄÄSTÖJÄ UUDELLA HENKILÖAUTOLLA (160g/km)!

Anonyymi kirjoitti...

Smooth move. Rahat talteen ilmastouskovaisilta ennen kuin kupla poksahtaa?

kollimaattori kirjoitti...

kauppislaiset markkinajeesukset ovat varmasti eri mieltä hurskastelusta. Luuletko todella että joku ostaa tuon sinun mitäänkertomattoman co2 kilomääräsi? Hyväuskoiset hölmöt varmasti uskovat. "ostin niilt kauppis-bisnes-enkeleilt vähän vitskui. Ne sano et nyt mäkin oon co2 ritari kun mun tilaus kasvatti niitten rahapussii määrällä x. Ne sano et ne poistaa sen hirmumyrkkyn ilmast kun ne myy meille fiksuille niit vitskui ja itui. Kyl mä ainaskii uskon et ne on mahti-ernoja."
Kauppakorkean kasvatit tulevat vielä saamaan paskaa niskaansa ja rajusti ellei sitten kauppatieteilijöihin kuulumattomia hävitetä maan pinnalta. Hauska olisi sinänsä nähdä millainen sekopäiden ja uusavuttomien sirkus siitä syntyisi. Pankkiirit piispoiksi, kauppiaat papeiksi ja jäljellejäänyt muovinaamaklaani hurskaiksi seurakuntalaisiksi.

Myyttekös te siellä hormooneita kun pääsähläri on voimauskovainenkin? Kehonrakentajan mielenmaisema vaatii hevoshittii.

Ylenpalttinen korrektius on päihin iskostettu haitallinen tekijä.

Tuukka kirjoitti...

Oletko huomannut, että myyn noita tuotteita kolmasosan tai jopa puolet halvemmalla kuin nykyiset toimijat? Homman ensisijainen tarkoitus on tukea kasvissyöntiä ja tehdä siitä helpompaa.

Nuo päästövähennyshankkeet ovat hyödyllisiä, oli ilmastonmuutoksesta mitä mieltä tahansa. Projektit parantavat energiatehokkuutta ja edistävät luonnonsuojelua, joita varmasti sinäkin kannatat. Ne ovat vain bonus siihen päälle.

Se, että sinä et usko noihin kiloihin ei tarkoita, etteikö todella päästövähennykset olisi sen suuruisia.

Ymmärrän kyllä, että jotain ahdistaa ja vituttaa kun joku saa mainetta sillä, että tekee lähes ilmaiseksi työtä kasvissyönnin edistämiseksi (jota ilmeisesti vastustat) ja vieläpä lykkää merkittävän osan katteistaan HYVÄNTEKEVÄISYYTEEEN!

Jos joku ei ole "ilmastouskovainen" ja vsatustaa noita projekteja, suosittelen ehdottomasti ostamaan tuotteensa muualta. Jos siis on valmis maksamaan samoista tuotteista kolmasosan enemmän sen takia, että saa olla tukematta energiansäästöhankkeita, sademetsien suojelua ja kehitysmaiden biokaasuhankkeita.

Anonyymi kirjoitti...

Palstan isäntä voisi tässä yhteydessä vähän valottaa vegaani-ideologiaa. Kun puhuu kasvisruoasta, mutta tuon tukun tarjonta lähinnä vastaa mielikuvaa astronautin eväspussin sisällöstä.

Ehkä en vaan ole kohderyhmää.

Kun minun mielestäni veganismikin on eräänlaista elitismiä. On varaa jättää ruokaa pöydälle, tarjolla olevaa ravintoa käyttämättä. 10-vuotias lapsenikin on nirso. Nykyään siihen on varaa.

Eikö ihmiselle luontaisesti kuulu sekaravinto? Luulen, että esimerkiksi luonnonkalan tai poronlihan co2-jalanjälki on murto-osa näistä vegaanitukun tuotteista.

Huolen tuotantoeläinten hyvinvoinnista ymmärrän toki. Mutta siihen on muitakin vaikuttamiskeinoja.

Anu kirjoitti...

Kiitos Vegetukusta, idea on aivan loistava. Ostan ehdottomasti jatkossa soijani sieltä.

Jussi Riekki kirjoitti...

"Eikö ihmiselle luontaisesti kuulu sekaravinto? Luulen, että esimerkiksi luonnonkalan tai poronlihan co2-jalanjälki on murto-osa näistä vegaanitukun tuotteista."

Kuinkahan suuri prosenttiosuus herra anonyymin ruokavaliosta tarkalleen ottaen onkaan luonnonkalaa tai riistaa? Ostatko kenties tuotteita kaupasta, mikäli riistaa ei ole tarjolla?
Ennen kun lähdet molottamaan internetiin, katso peiliin ja hanki elämä.

Muutenkin nää kaupallisuudesta valittavat urpot ovat yksi suuri vitsi. Supermarketti ja lidl teille varmasti kelpaa.
Jos oma henkinen kehitys on lapsen kengissä, on parempi siirtyä kasvamaan, eikä hukata arvokasta aikaa internetissä vikinään. :)

Anonyymi kirjoitti...

"Kuinkahan suuri prosenttiosuus herra anonyymin ruokavaliosta tarkalleen ottaen onkaan luonnonkalaa tai riistaa? Ostatko kenties tuotteita kaupasta, mikäli riistaa ei ole tarjolla?"

Esimerkiksi silakkaa, kyllä.

"Ennen kun lähdet molottamaan internetiin, katso peiliin ja hanki elämä."

No voi herranjestas. Jos jollain ihmisellä on ideologia, kai sen motiiveita saa kysyä, vaikka oma viiteryhmä olisi toinen. Saattaa vaikka oppia ihmisistä jotain. Sitä varten kai tämä kommentointi on tehty mahdolliseksi. Vai onko kyseessä joku inside-juttu jota muille ei tarvitse edes selittää?

terveisin sama anonyymi

Anonyymi kirjoitti...

Hienoa työtä. Jatkakaa. Ostin kannatusmielessä jotain vaikka soija-allergikolle valinnanvaraa on vähänlaisesti.

Atte Nieminen kirjoitti...

Kuinka yleistä soija-allergia muuten on? Onko se kenties yleisempää länsimaissa kuin idässä, jossa käytetään enemmän soijaa, mutta jossa on vastaavasti enemmän laktoosi-intoleranssia?

Anonyymi kirjoitti...

Hatunnosto Tuukalle, ymmärsit jättää ilmastohuuhaan ja siirryit omalle alallesi, itukauppiaaksi ;-). Vielä kun Gaia-mieskin tyytyisi rassamaan koneitaan ...

Anonyymi kirjoitti...

Mutta ei, Gaia-mies jatkaa blogissaan aussiopiskelija Cookin keitosten lainaamista. Peer Review´hän se eli suomeksi perseestä revitty ;-)! Mutta, parempi noin, kun itsellä on hallussa vain mutterit.

Kaj Luukko kirjoitti...

Sinulla taitaakin olla ruuvit ja mutterit hukassa?

Voit tietenkin jatkaa perseesi repimistä, tai katsoa ja ottaa opiksi, miten "aussiopiskelija" Cook perustaa "keitoksensa" vertaisarvioituihin tutkimuksiin. Toisin kuin eräs "Blogin Pitäjä" :-D

Täällähän niitä keitoksia.

Anonyymi kirjoitti...

Niin, miksi minun pitäisi nuo aussikoulupojan plogista lukea???
Tiedätkös, osaan lukea itsekin ;-)!
Paljoa sulla ei kommentteja näy blogissasi nykyisin ...

Olisiko viisasta seurata esikuva Tuukkaa ja ryhtyä myymään vaikka luomua, lattiakaloja tms. ;-) ;-) ;-) ? Merimiehenähän sulla on kokemustakin kalojen maailmasta ;-).

Anonyymi kirjoitti...

Hiilidioksiidipäästöistä maksaminen on vanhanaikaista. Huijaus paljastettiin jo aikaa sitten.

Ota mieluummin myyntiin paikallisia tuotteita isoissa tukkupakkauksissaa, kuten vanhanaikainen viljasäkki ja vastaavat, niin saadaan kohtuuhintaista ruokaa. Kotiinkuljetus täydentää jakeluletjun ja työllistää paikallisesti. Liikeidealla on monituhatvuotiset perinteet. Monopoli-dipoli-trpoli tukkuporrasta on jonkun potkittava munille aikaansaamalla kilpailua.

Torikauppa on mainio vaihtoehto, jos opiskelu ei maistu, huijauksissa ei huomaa ketä uunotetaan ja murrosikä on jäänyt päälle niin että ei saa mennyksi parturiin.

Anonyymi kirjoitti...

Voi hyvä ihme näitä gaiamiehiä ja muita puunahalaajia ! Austraalialaista koulupoikaa "sceptical science" ne lainaavat blogeissaan ja mahtavasti "mitä TIEDE sanoo" ;-).. John Cookin keitokset tuskin "tieteen" nimeä ansaitsevat.
No, ehkei parempaa ole tarjolla enää alarmisteille, kun luontokin tuntuu pitävän pilkkanaan. Kun lokakuussa
keskilämpötila nousi 0,4 C (mutta laski sekä syys- että joulukuussa tuota enemmän), niin se oli merkki "ilmaston lämpenemisestä". Nyt kun vähintään kymmenen astetta normaalia kylmempää hirmutalvea on jatkunut jo kolmatta kuukautta, se onki vain "säätä". Ennuste oli "vuosikymmenen lämpimin talvi". Ette kai te pellet nyt vakavissanne usko itsekään enää ???

Anonyymi kirjoitti...

IPCC on myöntänyt liioitelleensa mm. Himalajan jäätiköiden sulamisarviota. Nyt Pachauri myöntää, että raportissa "saattaa olla muitakin virheitä".

Al Goren dokumentissa on vain 35 "inhimillistä virhettä".

Kun on kyse ilmastouskovaisten raportista, voidaan harhaanjohtaminen kuitata kevyesti inhimillisenä virheenä. Kätevää.

Anonyymi kirjoitti...

Tässä lyhyt video maapallon lämpötiloista:

http://www.youtube.com/watch?v=DFbUVBYIPlI&feature=player_embedded

Maapallon lämpötila näyttää pitkällä aikavälillä hyppäävän noin puolen miljoonan vuoden välein nykylukemiin. Lämpimien jaksojen pituus on hyvin lyhyt verrattuna kylmiin (-6...-8 astetta) jaksoihin. Nykyinen lämmin jaksomme on ollut aikaisempia pidempi ja meitä uhkaa jäähtyminen. Tässä maailman kolkassa jäähtymisen seurauksena on jääkausi ja pakolaisuus etelään. Toivokaamme lämmön pysyvän päällä vielä hetken.

Eiköhän ole aika unohtaa ilmastomurheet ja yrittää elää mahdollisimman täyttä ja hyvää elämää se lyhyt hetki, joka meillä kullakin on täällä maanpäällä. Menestystä ruokakauppaan!

Anonyymi kirjoitti...

PUHUKAA PELLET MAAILMAN TODELLISISTA ONGELMISTA ELI MYRKYISTÄ JA AHNEUDESTA. LOPETTAKAA HOURIMASTA JA HORISEMASTA SIITÄ KAASUSTA JOKA KASVIT LAITTAA KASVAMAAN.

METSIEN KAATAMINEN ON RIKOS KOKO LUOMAKUNTAA KOHTAAN , SIITÄ VOIN OLLA TÄYSIN SAMAA MIELTÄ.

JA PUHUKAA SIITÄ SUURIMMASTA IHMISEN MIELIPUOLISESTA KEKSINNÖSTÄ ELI KESKUSPANKKIJÄRJESTELMÄSTÄ JA VELKAPERUSTEISESTA ELÄMÄNTYYLISTÄ.

MIKÄ HELVETTI SIINÄ ON ETTÄ VALTIO EI SAA ITSE TUOTTAA ITSELLEEN OMAA RAHAANSA VAAN SIONISTIVETOISILLE PANKKIIREILLE TÄYTYY MAKSAA ILMASTA REVITTY RAHA OIKEIN KORKOINEEN TAKAISIN? TÄMÄ + MYRKYLLISET KEMIKAALIT OVAT KAIKISTA SUURIN ONGELMAVYYHTI. JA IHMISTEN PERUSTEETON LUOTTAMUS ALEXANDER FUCKIN STUBBIDIN TYYPPISIIN SUURVALEHTELIJOIHIN.

Havahtunut kirjoitti...

NYT OLLAAN YTIMESSÄ! HYVÄ PUHEENVUORO. KAIKKI MUU ON JOUTAVAA NÄPERTELYÄ, JOS YHTEISKUNNAN PERUSRAKENTEET OVAT MÄDÄT.

Havahtunut kirjoitti...

Talouden perusrakenteilla ja talousdemokratialla on todellinen vaikutus meidän tavallisten ihmisten elämään. Pankkien lainaama raha ei ole pankkeihinntalletettua, vaan se "luodaan tyhjästä" ja pankki saa pitää koron ansiottomasti. Korko kuuluisi valtiolle, joka takaa pankkien talletukset viimekädessä.

Asiasta kiinnostuneen kannattaa lukea talousdemokratia-blogista perusteita. Mikäli politiikka kiinnostaa oikeasti, niin tässä olisi vakavasti otettavaa asiaa ajettavaksi Tuukallekin. Koulupohjakin sopii alaan, vaikka opetusohjelmista onkin karsittu tämän alan opetus. Vasta internetin avulla totuus pankki- ja rahajärjestelmästä on päässyt laajan yleisön tietoon. Tällä aiheella tehdään seuraava suuri puolue.

Havahtunut kirjoitti...

Itselläni ei ole muuta yhteyttä tähän blogiin, kuin sen lukeminen vuoden ajan. Se on muuttanut maailmankuvani ja poliittiset käsitykseni.

http://talousdemokratia.blogspot.com/

Toinen hyvä blogi on englanninkielinen http://whatreallyhappened.com/

surreal kirjoitti...

Ilmastonmuutoksesta jonain katastrofaalisena uhkana en juuri enempää voisi olla eri mieltä kanssasi, mutta kasvissyöjänä toivoton onnea ja menestystä firmallesi.

Tuukka kirjoitti...

surreal, en itse asiassa pidä ilmastonmuutosta minään "katastrofaalisena uhkana" vaan ihan vaan yhtenä suurimmista ympäristöongelmista muiden joukossa. Lisäksi pidän vapaata päästöoikeutta markkinavääristymänä.

Tuukka kirjoitti...

Niin, ja kiitos kovasti. :)

Matti Mertojoki kirjoitti...

Vui Jeesus!

Tämän palstan kommenttiosasto on muuttunut oikeaksi denialistilahkolaisten vihapostilaatikoksi, jossa denialistit hokee ilman oikean skeptisyyden häivääkään skeptikkosaiteilta poimittuja mantroja ja heittelee satunnaisia linkkejä. Eikä kommentit tai linkit liity mitenkään edes alkuperäiseen postaukseen. Noh. Fanaattisuus tekee ihmisistä sokeita ja epäkohteliaita. Surreal on sentään piristävä poikkeus, mutta hän ei taida fanaatikko ollakaan. Liekkö peräti oikeasti skeptikko?

Hassua nähdä myös näitten makkinaliberaalien ja -libertaristien huuhellusta tällä palstalla. Rapaa roiskutetaan tuoreen yrittäjän päälle oman "paremman aatteen" oikeutuksella pelkällä tunteella ilman oikeaa rakentavaa kritiikkiä. Koettakaapa tehdä itse perässä, jos kerta "aatteella rahastus" on niin helppoa. Epäilen vaan, että harvalla teistä rahakeet riittää.

Onnea vaan Tuukalle! Rohkeita, toimeen tarttuvia ja vähintään itsensä työllistäviä yrittäjiä kaivataan kipeästi tässä maassa! Tähän, jos mihin sopii vanha sanonta "Koirat haukkuu, mutta karavaani kulkee".

Ties vaikka pistän tilauksen puljustasi vetämään. Enkä edes pelkästään kannatuksen vuoksi. Hintasi näät tietyissä tuotteissa ovat todella kilpailukykyiset.

Anonyymi kirjoitti...

Matti on hauska.

Itävaltalainen koulukunta kirjoitti...

Tuukka Simosen blogi on kokenut hiljaisen kuoleman ilmastonmuutoshuijauksen paljastuttua. Eläköön tuukkasimonen/blogspot! Siinä on ollut särmää ja yritystä.

Ilmeinen idealismityhjiö houkuttelee paikalle kommentoijia elvyttämään keskustelua ja ohjaamaan lomailevaa/uurastavaa vaikuttajaa uuteen suuntaan.

Rahajärjestelmä ja pankkien hienovarainen ylivalta ovat yhteiskunnan todellisia ongelmia. Mutta onko niitä hyvä huomata? Ei! Viisaampaa on lukea ja tutustua tähän vaiettuun alueeseen, kuin kirjoittaa siitä. -sshhh-

Raha ja pankit ovat paljon vaikuttavampi kohde kuin mitätön ilmasto ja idut. Jos rohkeus riittää. Vihreälle liikkeelle olisi kunniaksi puuttua vihdoin oikeisiinkin ongelmiin. Tavallisen ihmisen ansioista menee kohtuuttoman suuri osa korkoihin ja suhdannevaihteluiden kuluihin niin yksityisessä kuin vationtaloudessakin.

Mummo kirjoitti...

B- ja D-vitamiinia, kalaöljyä sekä magnesiumia kotiruuan lisäksi pitää virkeänä.

Näistä olisi mukavaa saada pakettitarjous nettikauppaan. D-vitamiinin annostuksen tulisi olla 10-30 kertainen nykysuosituksiin verrattuna, jos en ole mennyt sekaisin yksiköissä.

Timo Alanko kirjoitti...

Jotenkin noi ilmastoänkyröiden lausunnot on vaan niin söpöjä :D Mä käyn samanlaisia väittelyitä yläasteikäisten kanssa. Ihan niinku joku jo toi esiin, muutamat esitetyt virheet tekee kaikesta ilmastotutkimuksesta huuhaata, mutta omat lähteet on faktoja ilman sen kummenpaa tieteen kritiikkiä. Ilmastotieteilijät sentään tunnustavat virheensä, kun noita ilmastoänkyröiden ankkoja ei tunnusta kukaan tekijä virheiksi.

Mä oon yks niistä hörhöistä, joilta mieluusti saa viedä rahat pois. Etenki ku joka ostolla säästän 30-50 % :D Jos vaihtoehtona on antaa 1 euro firmalle, jonka voitot menee rikkaille sijoittajille, tai antaa esim. 0,6 euroa vegaaniyrittäjälle, joka antaa siitä rahasta vielä osan ilmastonsuojeluun ja saa silti riittävän tulon, niin ei oo ihan kauheen vaikee valita.

Ei Tuukka mihinkään ilmastobloggailua lopeta, mutta ihmisen on välillä syötäväkin.

Voisinks mä rutistaen halata jotain teistä ilmastoskeptikoista? Ootte niin lutusia :D