sunnuntaina, joulukuuta 06, 2009

MOT:n siteeraama Lindzen & Choi täysin virheellinen

MOT:ssä esitetään maanantaina 7.12.2009 jakso "Ilmastogate". Aiheesta voi katsoa vaikka tämän pätkän esimakuna siitä, mitä on odotettavissa mikäli MOT käsittelee aihetta kuten aina yhtä ihanat Glenn Beck tai Alex Jones.Ilmastogaten pääargumenttina on tällä kertaa ilmeisesti tuore tutkimus Lindzeniltä ja Choilta. Siinä sanotaan, että ilmastoherkkyys on vain noin 0,5 astetta, joka osoittaisi ilmastokokousten rajoitukset täysin turhiksi. Vitsi on kuitenkin siinä, että tiedeyhteisössä on jo pitkään tiedetty (JA MYÖS MOT:N TOIMITTAJAT OVAT TIENNEET) että kyseisessä tutkimuksessa on harmittavia mokia, jotka tekevät johtopäätökset aivan vääriksi. Ari Jokimäki tekee erinomaista työtä kootessaan tiedemiesten löytämät virheet yhteen täällä. Kannattaa huomata, että virheistä kritisoi mm. skeptikkoleirin Spencer sekä Motl. Ilmastokeskusteluissa aktiivinen JeanS on ollut auttamassa MOT:n kavereita tekemään jaksoa, ja koska ko. henkilö on varmasti täysin tietoinen tutkimuksen ongelmista, levittävät MOT:n toimittajat tietoisesti valheellista informaatiota, jos he eivät tuo esiin tutkimuksen kritiikkiä ja virheitä.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Matti Virtanen kommentoi LC09:ää Climate Auditissa sanomalla: "We were aware of Spencer's criticism, but decided to ignore it for the time being."

Anonyymi kirjoitti...

Kerro nyt jo viimein, mikä on motiivi sille, että MOT:n toimittajat levittävät tietoisesti väärää totuutta ja siis valehtelevat. Miksi ihmeessä he sen oikein tekevät?

Anonyymi kirjoitti...

Noo, on L&C käyttö kuitenkin askel ylöspäin "perinteisestä" - MOT - puuhasta sikäli että siinä on kyse vertaisarvioidusta tutkimuksesta, vaikkakin ilmeisen virheellisestä. Yltiö-optimisti voisi toivoa että tämän kehityssuunnan jatkuessa Virtanenkin oppii hiljalleen jotain tieteestä... :-D

Jari Kolehmainen kirjoitti...

Kiitokset, Tuukka, lukuisista hyvistä blogikirjoituksistasi, joihin itsekin olen usein omissa blogipostauksissani viitannut.

Tänään tulee televisiosta myös toinen ilmastonmuutokseen liittyvä ohjelma, joka kannattaa katsoa:

Typeryyden aikakausi (The Age of Stupid). FST5 tänään 7.12.2009 kello 21.50-23.20. "Tämä draamadokumentti sijoittuu vuoteen 2055. Ilmaston lämpeneminen on tuhonnut maapallon. Yksinäinen mies on linnoittautunut arkistoon Arktiksella ja katselee uutisia ja reportaaseja menneiltä vuosikymmeniltä."

Anonyymi kirjoitti...

Satu Hassi-tason draamaa kaikille satuikäisille ;-)!

Anonyymi kirjoitti...

MOT keskittyi tällä kertaa ihan kokonaan ilmastontutkijoiden omiin toilailuihin. Kritiikki näytti varsin aiheelliselta.

MrrKAT kirjoitti...

"Kerro nyt jo viimein, mikä on motiivi sille, että MOT:n toimittajat levittävät tietoisesti väärää.."
Tätä samaa on kyselty kreationistien kohdalta, miksi he vääristelevät iänmäärityksiä ja evoluutiota koskevia käsityksiä, ainakin johtajatasolla ihmetyttää (kaksi suom. proffaakin kiistää evoluution). Ihmispsykologiassa on paljon vielä löytämäti.

Osavastauksia:
-Galileo-syndrooma, sankari-syndrooma ,tuntee itsensä sankariksi suurta "salaliittoa vastaan taistelevana" jne
-ura, 10 vuotta uhrattu asiaan ja julistettu kansalle (poliittinen concorde,joka tullut jo niin kalliiksi ettei voi perua), joten kasvojen menetys olisi iso
-valtava palkinto ja uranousu, jos oikeassa
-tunne-usko sitoutuminen johonkin jota he eivät halua paljastaa (evoluutiodenialisteilla se on Raamattu ja Pyhä tunne Herran oikeassaolosta ym), eivät aina itsekään tiedä miksi.
-laumapsykologia, voimakas tunnesitoutuminen omaan denialistiryhmäänsä, jolta saa tukea ja faneja, asian polarisoituminen ja näkeminen vastapuolen kovaakin dataa myöten vain täysin epäluotettavana, vääristeltynä propagandana
(ks. Boyer: Ja ihminen keksi Jumalat). Täten valhe ei itsestä tunnu valheelta vaan oikeutetulta vastapropagandalta vs vastapuolen propaganda.