keskiviikkona, maaliskuuta 04, 2009

James Hansen ja hänen "esimiehensä" mielipiteet


James Hansen on Nasan GISS-ilmastotutkimusyksikön johtaja. Ylläolevassa videossa hän kannustaa ihmisiä vähentämään lihansyöntiä lihantuotannon suuren hiilijalanjäljen ja energiankulutuksen takia. Hän sanoo, että lihansyönnin vähentäminen on suurin yksittäinen ilmastoteko, jonka jokainen voi tehdä.

Hansen on ollut ilmastoänkyröiden suurin vihankohde jo 80-luvulta asti. 1988 Hansen teki mallinnuksia ilmaston tulevasta käyttäytymisestä. Tällä hetkellä tosin näyttää siltä, että hänen mallinsa olivat hieman liioittelevia lämpenemisen suhteen, vaikka aika hyvin malli onkin toteutunut. Hansen on jo parikymmentä vuotta ollut hyvin aktiivinen päästövähennysten puolestapuhuja ja varoitellut vakavista ongelmista, mikäli päästöjä ei vähennetä.

Hetki sitten republikaanihörhö (kyllä. hörhö) James Inhofen senaatin Minority report herkutteli sillä, että Hansenin "pomo" John S. Theon on kääntänyt kelkkansa ja julistautunut ilmastoskeptikoksi.

Otetaanpa pari sitaattia herralta:
“Hansen was never muzzled even though he violated NASA's official agency position on climate forecasting (i.e., we did not know enough to forecast climate change or mankind's effect on it). Hansen thus embarrassed NASA by coming out with his claims of global warming in 1988 in his testimony before Congress,”
Mitvit? Hansenin vaiennus tapahtui Bushin 2. hallintokaudella eli ihan muutama vuosi sitten. Theon jäi eläkkeelle 1994, joten miten hän voisi olla perillä siitä, mitä Nasassa tapahtuu? Sitäpaitsi kyseinen asia on hyvin raportoitu ja tiedossa, joten sen väittäminen vääräksi ilman perusteita on käsittämätöntä hörhöilyä.

Kyseinen Nasan virkamies ei ole mikään häävi tutkija muutamalla hassulla artikkelillaan koko uransa aikana. Wikipediastakin hänet poistettiin merkityksettömänä henkilönä. Lisää sitaatteja:
"I was, in effect, Hansen's supervisor because I had to justify his funding, allocate his resources, and evaluate his results. I did not have the authority to give him his annual performance evaluation..."
Henkilö sanoi itse olleensa "käytännössä" Hansenin esimies. Jos hän olisi ollut Hansenin esimies, hänen ei tarvitsisi käyttää termiä "käytännössä". Esimies joko ollaan tai ei, ja sellainen, joka ei esim. tarkasta kyseisen henkilön työpanosta ei ole esimies. Gavin Schmidt kirjoittaa:
Dr. Theon appears to have retired from NASA in 1994, some 15 years ago. Until yesterday I had never heard of him (despite working with and for NASA for the last 13 years). His insights into both modelling and publicity appear to date from then, rather than any recent events. He was not Hansen's 'boss' (the director of GISS reports to the director of GSFC, who reports to the NASA Administrator).
Sitäpaitsi jos tyyppi olisi ollut Hansenin esimies ja hän olisi pitänyt Hansenin meininkiä epätieteellisenä ja perusteettomana, miksi ihmeessä hän olisi pitänyt Hansenia palkkalistoillaan?

5 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ei kai arvannut,miten pitkälle tyyppi hörhähtää ;-)!

Anonyymi kirjoitti...

Niinkuinhörhö aiemminhörhö olenhörhö... Äh, toivottavasti viestiäni ei poisteta vaikken käytäkään hörhökieltä ;)

Tämä lihansyönnistä syyllistäminen on asia joka on kovaa vauhtia kääntämässä minua ja monia lähipiiristäni suhtautumaan skeptisesti ihmisen vaikutuksesta ilmastonmuutokseen. Ihminen on koko historiansa ajan hyödyntänyt eläimiä metsästäen, paimentaen ja karjana pitäen. Se että nyt yhtäkkiä tätä pidetään luonnottomana ja vääränä ei mahdu meikäläisen kalloon. Noita tieteellisiä argumentteja ja malleja en todellakaan voi väittää ymmärtäväni, mutta pistää epäilemään että nekin voivat hyvin olla yhtä köykäisiä!

Eiköhän olisi tämän tuulimyllyjä vastaan taistelemisen sijaan järkevämpää keskittyä oikeaan luonnon- ja ympäristönsuojeluun.

Anonyymi kirjoitti...

Sepppo: Siis siihen asti ilmastonmuutoksen pysäyttäminen on hyvä juttu, kun se ei vaadi sinulta mitää toimia? Kyllähän nyt valkoisen heteromiehen täytyy lihansa saada syödä rauhassa.

Anonyymi kirjoitti...

Hörhöt ovat sekavia, keksivät kaiken maailman big bang teorioita.

Juhani kirjoitti...

Siinä on meillä puolueeton tiedemies, ei peittele yhtään poliittista aktivismiaan. Loppuun tuli oikein kunnon jenkki-slogan.

Pystyykö tämä mies tutkimaan ilmastodataa ilman punavihreitä aurinkolaseja?