tiistaina, helmikuuta 19, 2008

Polttava kysymys starttaa tänään!Yleensä en jaksa noteerata kaiken maailman tapahtumia, mutta nyt on kyseessä jotain aika paljon suurempaa...Julkaisuvapaa 19.2. klo 9

Vuosisadan kuumin kampanja Polttava Kysymys käynnistyy Suomessa 19. helmikuuta!

Maan ystävät käynnistää sekä täällä Turussa että muualla Suomessa näyttävän kampanjan yhteisen ympäristömme puolesta vaatien kasvihuonepäästöjen tuntuvaa vähentämistä. Kampanjan tarkoituksena on ajaa kansallista päästövähennyslakia, joka velvoittaa hallituksen vuosittaisiin päästövähennyksiin. Kaiken kaikkiaan kampanja käynnistetään kuudessatoista Euroopan unionin jäsenmaassa. Emme siis ole tavoitteemme kanssa yksin!

Ilmastonmuutos on kaikkien huulilla. Tähän mennessä maailmanlaajuiset ympäristö- ja kehityskonferenssit ovat aikaansaaneet vain laillisesti sitomattomia sopimuksia ja toimintaohjelmia. Valtioiden ja suurten yhtiöiden on ollut helppo vierittää vastuu muille ja pitkittää todellisiin toimiin ryhtymistä. Maamme päättäjät on viimein saatava tekemään konkreettisia tekoja lupauksien ja juhlapuheiden lisäksi – siksi tarvitsemme päästövähennyslakia.

Tule sinäkin mukaan Turun toimintaan!

Turun Maan ystävät käynnistää useiden järjestöjen tukemana kampanjan Kauppatorilla tiistaina 19.2. klo 15. Päivän aikana keskustellaan ihmisten kanssa ja kerätään nimiä kortteihin, joilla vaikutetaan päättäjiin. Paikan päälle tulijoille tarjotaan myös lämmintä juotavaa. Lisäksi lumiukkoja ja -akkoja on mahdollista tavata toimimasta ilmastolain puolesta Educariumin pihalla klo 11-13.

Tule sinäkin paikalle – jokaiselle löytyy varmasti mielekkäitä vaikuttamismahdollisuuksia kampanjan puitteissa. Toimintatapoja on lukuisia. Sinun ei tarvitse kuulua yhteenkään järjestöön tai olla pesunkestävä ilmastotieteilijä. Huoli ilmastosta ja yhteisestä ympäristöstä riittää!

Kampanja näkyy myös monessa muussa Suomen kaupungissa, ja pienemmillä paikkakunnilla voit olla vaikka itse järjestämässä kampanjatoimintaa. Ilmasto ja ympäristö tarvitsevat puolestapuhujansa. Yhdessä me voimme saada aikaan muutoksen!

* Lisätietoja saat Maan ystävien kotisivuilta http://www.maanystavat.fi ja osoitteesta http://www.polttavakysymys.fiTämä on merkittävin aloite kasvihuonekaasujen vähentämiseen velvoittavan lain puolesta. Iso-Britannia näyttää esimerkkiä ja suuri osa EU:ta seuraa perässä, mikäli kampanja onnistuu. Lakimuutos nopeuttaisi käytännössä EU:n päästövähennystavoitteiden saavuttamista. Vuosittaisilla parin prosentin päästövähennyksillä ei vaaranneta kenenkään hyvinvointia, mutta järkevästi toteutettuna koko hommasta saadaan taloudellisesti kannattavaa.

Saksassa tehdyn tutkimuksen mukaan 2/3 päästövähennyshankkeista on taloudellisesti kannattavia pitkällä aikavälillä. Asiasta oli vähän aikaa sitten juttua mm. Tekniikka & Taloudessa, jos jotain asia kiinnostaa enemmän niin yritän kaivaa lehden esille.

Energian säästö oikeissa kohdissa luo työpaikkoja, parantaa energiaomavaraisuutta ja tuo kuluttajille suuria säästöjä. Energiayhtiöt häviävät, mutta maamme vauraus ei perustu kuluttajilta energiayhtiöille tapahtuviin tulonsiirtoihin.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!


Olethan huomannut, että Annika Lapintie (vas) on jättänyt kirjallisen kysymyksen Ilmastolaista maan hallitukselle.

Toivottavasti hanke nytkähtää eteenpäin!

- Mirka