maanantaina, marraskuuta 05, 2007

Viestit poistettu Suomi24:n ilmastonmuutoskeskustelusta

Ilokseni sain huomata, että joku eri mieltä minun kanssani oleva oli ilmoittanut Suomi24:n ylläpidolle siitä, että silloin tällöin ilmastonmuutospalstan kirjoituksissani on linkkejä tähän blogiin. Tästä joku ylläpidon henkilö innostui niin paljon, että poisti todella monia viestiketjuja, jotka sisältivät kymmeniä muidenkin käyttäjien kirjoittamia viestejä. Hekin olivat aiheesta riemastuneita.

Linkit liittyivät aina keskusteltavaan aiheeseen eivätkä kirjotukseni muutenkaan olleet millään lailla asiattomia. Oikeastaan koko blogin idea lähti siitä, että Suomi24:n tapaisilla keskustelupalstoilla tulee samoja harhaluuloja ilmastonmuutoksesta vastaan, ja läheteltyäni vuoden verran aina saman sisältöisiä viestejä päivästä toiseen vastauksena valheellisiin väitteisiin päätin aloittaa blogin, jotta kyseisiin harhaluuloihin voisi vastata siten, että olen koonnut aina tietystä asiasta valmiin vastauksen, joka osoittaa väittämät vääriksi. Lisäksi tein paljon käännöstyötä, jotta sain tehtyä suomenkielisiä artikkeleita, joita on lukijoiden paljon helpompi seurata ja kommentoida johtuen tieteellisen termistön vaikeaselkoisuudesta, jos englannin kieli ei ole hyvin hallussa.

Suomi24:n käyttösäännöt kieltävät mainostamisen, mutta koska en ole myymässä tai ostamassa mitään tuotetta tai palvelua, ovat kirjoitukseni yhtä lailla sallittuja kuin linkitykset kenen tahansa muun blogiin, kirjoitukseen, artikkeliin tai uutiseen. Säännöt kieltävät myös massapostittelun, mutta jos vastaan jo 100 kertaa palstalla puituun väitteeseen samanlaisella viestillä kuin viimeksi, onko se sen enempää massapostittelua kuin sadannen keskustelun avaus samasta asiasta? Vai pitäisikö aina keksiä uudet sanamuodot niille samoille tieteellisille tutkimuksille? Luovuus loppuu kesken.

Johtuen blogin perustamisen syistä osa postauksista onkin ollut monelle itsestäänselvyyksiä, mutta ahkerasti olette silti jaksaneet käydä lukemassa. Jo noin 6500 kertaa reilun kahden kuukauden sisällä. Siitä suuri kiitos. Myös keskustelua on tullut paljon, ja minun kanssani eri mieltä olevat mielipiteet ovat myös tärkeitä, kiitos myös niistä. Useimmiten niistä oppii paljon, ja ne neutraloivat kirjotuksiani. Tarkoitushan on kirjoittaa mahdollisimman neutraalisti ottaen lähtökohdaksi ympäristön edun ja tiedeyhteisön enemmistön mielipiteet. En jatkossakaan moderoi viestejä, joissa ei mennä henkilökohtaisuuksiin (yhtään kommenttia en ole vielä poistanut, vaikka parissa olisi ollut ehkä aihetta).

Jos Suomi24:n ylläpidolle ei kelpaa linkit aiheeseen kuuluviin aiheisiin koska ne ovat omassa blogissani, tarjoan nyt jokaiselle minun kanssani tieteellisistä tutkimuksista samaa mieltä oleville mahdollisuuden kopioida ilmastomyyttikirjoituksiani linkkeineen, kuvineen yms. omille sivuillenne ja blogeihin. Lähettäkää minulle kommentteja tai sähköpostia, ja lähetän teille html-koodin haluamistanne kirjoituksista. Tarkoitukseni ei ole ajaa omia etujani vaan levittää ilmastotietoutta.

Toivon keskustelua ja kommentteja asiasta, kiitos. Voitte myös lukea tulikivenkatkuisia kommentteja ylläpidolle monelta käyttäjältä tämän bloggauksen alussa löytyvästä linkistä.

PS. Malttia tieteellistä matskua haluaville, Ilmastomyyttisarja jatkuu taas pian kunhan työt helppaavat. Nimim. tätäkin kirjoittaessa olen työpaikalla... ja olen vielä ainakin pari tuntia.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Käyhän vastaamassa GFF:n foorumilla, siellä ei poisteta.