maanantaina, marraskuuta 26, 2007

Argumentointia USA:n malliin


"The land of the free, and the home of the brave"

Jo aiemmin kirjoituksissani mainittu James Mountain Inhofe, republikaanien senaattori Oklahomasta, joka on riemastuttanut aiemmin mm. vetoamalla lähes jokainen kerta tieteellisessä debatissa raamatun faktoihin ja kuinka ne voittavat tieteelliset tutkimustulokset, kertoo jälleen kerran satuja.

Herra on United States Senate Committee on Environment and Public Worksin opposition puheenjohtaja. Nimihirviöllä on korkein sananvalta USA:ssa ympäristö- ja infrastruktuuriasioissa. Tässä hänen tuorein suunsoittonsa. Kannattaa ehdottomasti katsoa, sillä materiaali on poikkeuksellisen herkullista. Väitteitä videossa:
  • Lämpötilan vaihtelut eivät Inhofen mukaan johdu ihmisestä vaan jumalasta.
  • Eteläinen pallonpuolisko ei ole lämmennyt tippaakaan 25 vuoteen.
"Now look, God’s still up there. We still have these natural changes, and this is what’s going on right now. New science comes out."
Juma.
Ilmeisesti minulla on erilainen tapa lukea graafeja, koska minusta tuo näyttää aika selkeästi siltä, että eteläinen pallonpuolisko olisi lämmennyt ko. aikana useamman kymmenyksen.

Mietittekö vielä, miksi USA:ssa denialisteilla on merkittävä asema? Asiaan ei varmaankaan liity millään lailla seitsennumeroinen summa, jonka Inhofe on saanut kampanjointiinsa öljy- ja muulta energiateollisuudelta? Tässä listaa kampanjointiin rahaa lahjoittaneista.

1 kommentti:

Tuomas Tuure kirjoitti...

Joo. Inhofe on ihku. Toisaalta nuo tuollaiset ilmastonmuutoskieltäjät jäävät republikaaneissa parhaillaan vähemmistöön, eikä tuollaisista ole emopuolueelle valtakunnallisissa vaaleissa kuin tappiota. Kaikenlisäksi demokraateilla on majority myös 2008 jälkeen, joten en olisi hädissäni :)